نظر سنجی

نظر شما در مورد سایت میادین میوه و تره بار شهرداری ارومیه چیست؟




ثبت نظر  نمایش نتایج

تغذیه و سلامت

خواص تغذیه ای توت فرنگی و اثر آن در سلامتی انسان :


 

توت فرنگی منبع خوبی از فیبر، ویتامین C، فولات، پتاسیم و آنتی اکسیدان ها می باشد که این مواد مغذی باعث می شوند توت فرنگی بعنوان یک جایگزین شیرین، باعث افزایش سلامت قلب، کاهش خطر ابتلا به انواع سرطان و در کل ارتقاء سلامتی بدن شود.

 

همچنین دارای املاح کلسیم، آهن و فسفر می باشد. از مواد موثر مهم آن می توان تانن، موسیلاژ، قندهای مختلف، سالیسیلات ها و به خصوص اسیدهای میوه را نام برد.

 

توت فرنگی سرشار از ویتامین و فاقد چربی اشباع است و کالری کمی دارد.یک واحد توت فرنگی معادل 8 عدد است که 50 کالری انرژی دارد. توت فرنگی مانند سایر توت ها مثل شاه توت، توت سفید، تمشک و... پاک کننده روده و مثانه است. تحقیقات اخیر نشان داده است، دریافت روزانه یک واحد توت فرنگی باعث افزایش قابل توجهی در مقدار فولات خون شده و نیز فشار خون بالا را کاهش می دهد .

 

فولات، مقدار هموسیستئین خون را کاهش می دهد. هموسیستئین اسید آمینه ای است که در مقادیر زیاد باعث مسدود شدن رگهای خونی می شود. همچنین توت فرنگی دارای مقادیر بالایی از آنتی اکسیدان ها مثل الاژیک اسید و آنتوسیانین(رنگدانه قرمز) است که در پیشگیری از بیماری های قلبی موثرند.

 

این مطالعات اهمیت مصرف توت فرنگی را در برنامه غذایی بعنوان عامل بهبود عملکرد سیستم قلبی-عروقی نشان می دهد. همچنین مطالعات قبلی نشان داده بود که باعث بهبود عملکرد حافظه و کنترل آرتریت روماتوئید( التهاب مفاصل) می شود.

خواص انگور

1)برگ مو : داراي ساكارز ، لوولز Levulose ، اينوزيت Inosite ، مواد نشاسته اي و تعدادي اسيدهاي آلي است .

 

2)دم خوشه انگور : داراي تانن ، مواد رزيني ، تارتارات پتاسيم و اسيد هاي آلي است .

 

3)غوره ك ميوه سبز رنگ و نارس انگور است كه داراي طعم ترش مي باشد . غوره داراي اسيدهاي آلي مانند اسيد ماليك ، اسيد فرميك ، اسيد سوكسينيك Succinique Acid ، اسيد اگزاليك ، اسيد گلوكوليك Glucolique Acid و قند مي باشد .

 

4)انگور رسيده : در صد گرم حبه انگور مواد زير موجود است :

 

آب 75 گرم

 

پروتئين 1/3 گرم

 

مواد قندي 20 گرم

 

كلسيم 12 ميلي گرم

 

فسفر 0/4 ميلي گرم

 

آهن 0/4 ميلي گرم

 

سديم 3 ميلي گرم

 


پتاسيم
175 ميلي گرم

 

ويتامين آ 100 گرم

 

ويتامين ب 1 0/05 ميلي گرم

 

ويتامين ب 2 0/03 ميلي گرم

 

ويتامين ب 3 0/3 ميلي گرم

 

ويتامين ث 4 ميلي گرم

 

5-پوست انگور داراي تانن ، تارتارات پتاسيم ، اسيد هاي آزاد و مواد معدني مي باشد .

 

6-هسته انگور : در هسته انگور مقدري روغن و تانن موجود است . روغن هسته انگور Grape seed oil برنگ زرد مايل به سبز است . اين روغن فاقد بو و داراي طعمي مطبوع مي باشد . روغن هسته داراي تري گليسيريد ، اسيد اولئيك ، اسيد پالمتيك ، اسيد لينولئيك ، اسيد استئاريك و اسيد آراشيك مي باشد .

 

خواص داروئي:

 

 

خواص داروئی انگور

 


خواص درماني ميوه انگور

 

انگور بر طبق طب قديم ايران گرم و تر است .

 

1) اخلاط بدن را متعادل مي كند .

2) بسيار مقوي و مغذي است .

3) خون را تصفيه مي كند .

4) سينه و ريه را صاف و تميز مي كند .

5) برطرف كننده يبوست است .

6) انگور براي درمان ورم معده و روده مفيد است .

7) در درمان سل ريوي و سياه سرفه موثر است .

8) براي درمان اسهال خوني از انگور استفاده مي شود .

9) براي درمان نقرس بسيار مفيد است .

10) آنهايي كه معده ضعيف دارند بايد انگور را بدون پوست بخورند زيرا پوست آن دير هضم است و موجب دل درد ، نفخ و عوارض ديگر مي گردد .

11) انگور بهترين ميوه براي كساني است كه مي خواهند لاغر شوند و بدن خود را از سايد اوريك ، سنگ هاي صفراوي و مسموميت هاي مزمن (مسموميت از سرب يا جيوه ) پاك كنند . اينگونه اشخاص بايد در هر فهته بمدت 2 روز فقط آب انگور بخورند و رژيم آب انگور بگيرند بدين ترتيب كه هر دو ساعت يكبار آب انگور تازه را گرفته و بنوشند . مقدر مصرف روزانه تقريبا 2 كيلو گرم است و در اين دو روز نبايد غذاي ديگري مصرف كنند فقط مي توانند آب بنوشند .

12) رژيم آب انگور براي مبتلايان به سل ريوي و واسير نيز مفيد است .

13) براي تقويت و طراوت پوست و همچنين روشن كردن رنگ پوست ، آب انگور تازه را با يك تكه پنبه بصورت بماليد و پس از ده دقيقه با آب نيمگرم محتوي كمي جوش شيرين بشوئيد .

14) زياده روي در مصرف آّب انگور بطور مداوم ايجاد سنگ كليه مي كند

 



دی ان ان